Отборът на Олимпик (Марсилия) постигна победа при гостуването си на Брест с 5:1 в двубой от първия кръг на футболния шампионат на Франция.

Новото попълнение Мейсън Грийнууд, който миналия сезон игра под наем в испанския Хетафе, даде преднина на гостите от Марсилия още в третата минута при официалния си дебют за тима.

Ромен Дел Кастило пропусна да изравни за домакините в 9-ата минута, след като не успя да реализира дузпа, отсъдена за Брест. Вратарят Херонимо Рули отрази удара на Дел Кастило и резултатът остана 1:0 за гостите.

Бразилският нападател Луис Енрике покачи на 2:0 в полза на Олимпик (Марсилия) в 26-ата минута, след като бе изведен отлично в предни позиции, а в 31-ата Грийнууд бе точен от дузпа, правейки резултата 3:0 с второто си попадение в мача.

Махди Камара намали за Брест в шестата минута на добавеното време на първата част, възползвайки се от удобно подаване от Ромен Дел Кастило.

Енрике също добави втори гол на сметката си три минути след подновяването на играта през второто полувреме, а в 69-ата минута Сепе Уахи се разписа за 5:1 при общо третата дузпа в мача и втора за Олимпик (Марсилия).