Англия може да направи революционен ход и да назначи треньорката Сарина Вигман за селекционер на мъжкия национален тим, след като преди няколко месеца изведе женския отбор на страната до титлата на Евро 2022, съобщава The Athletic. 

Преди пет години треньорката направи същото и с родината си Нидерландия, след като Евро 2017 "лалетата" победиха Дания с 4:2, а Вигман бе избрана от ФИФА за треньор на годината при жените. Две години по-късно тя изведе възпитаничките си и до финала на Световното първенство, в който отстъпиха на САЩ с 0:2. След този мач в градината на Кралската футболна асоциация на Нидерландия беше издигната статуя на треньорката за огромния ѝ принос към развитието на футбола в страната. Така тя стана първата жена, удостоена с тази чест. Нейната статуя е редом до тези на Марко ван Бастен и Едвин ван дер Сар.

Футболната асоциация (ФА) обмисля варианта за рокада и настоящият треньор на "трите лъва" Гарет Саутгейт е дал позитивен отговор за подобно решение, когато приключи с националния тим, което може да се случи и след края на Мондиал 2022 в Катар, ако англичаните не вдигнат световната титла.