Сочените предварително като фаворити за спечелван на титлата Испания и Англия завършиха 1:1 в първия си мач от Група B на Европейското първенство до 21 години в Дания. Андер Ерера откри за испанците в 13-ата минута, но Дани Уелбек изравни в 88-ата минута.

Младежите на „Ла Фурия” диктуваха събитията на терена през целия мач и поведоха още в 13-ата минута с гол на Андер Ерера. Попадението бе зачетено, въпреки че имаше съмнения, че испанецът си е помогнал с ръка. След гола испанците започнаха да играят по-уверено, да владеят повече топката и не оставиха никакви шансове на „трите лъва” за противодействие.

През второто полувреме статуквото на терена не се промени. Андер Ерера можеше да удвои преднината на Испания, но вратарят Фийлдинг изби и покри грешката в отбрана на Крис Смолинг.

Две минути преди края на редовното време обаче играчът на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек бе изведен добре, откъсна се и преодоля Де Хеа за 1:1. И при този гол останаха съмнение, че не е напълно редовен, тъй като испанците дълго време протестираха за засада.

В другия мач от групата Чехия надви Украйна с 2:1 и поведе във временното класиране с актив от 3 точки. Испания и Англия поделят второто място, след като си разделиха точката в директния сблъсък. /БЛИЦ