Англия победи с 2:0 при гостуването си на Албания и записа втора пореден успех в група I от квалификациите за Мондиал 2022 в Катар. Хари Кейн (38) и Мейсън Маунт (63) вкараха головете за „трите лъва“ в Тирана.

Мирто Узани от домакините първи имаше страхотен шанс за гол, но от изгодна позиция шутира встрани от вратата на Ник Поуп. Едва в 33-ата минута "трите лъва" отправиха първия си опасен удар, но Кайл Уокър не уцели вратата от около 25 метра. 

В 38-ата минута Люк Шоу центрира отляво и Хари Кейн преодоля вратаря Етрит Бериша, давайки аванс на гостите. Четири минути по-късно нападателят на Тотнъм нацели греда.

Скоро след почивката Рахим Стърлинг принуди Бериша да се намесва отново, а албанския страж успя да избие топката в гредата. В 63-ата минута Мейсън Маунт се възползва от голяма грешка в отбраната на домакините и се разписа след асистенция на Хари Кейн, за да удвои аванса на "трите лъва".

До края на срещата нови попадения не паднаха и англичаните се поздравиха с три точки. След победата си те са на върха в групата с пълен актив от 6 точки, а албанците са втори с 3.