Англия обърна гостуващия тим на Словакия с 2:1 на „Уембли” в световна квалификация от Група „F” на зона Европа. Така „трите лъва” записаха шеста победа в групата и са само на точка от класиране за световното първенство в Русия следващото лято.

Гостите поведоха с бърз гол в началото на Станислав Лоботка (3), който бе изведен прекрасно от Адам Немец и преодоля Джо Харт за 0:1. До гола се стигна след грешка на Маркъс Рашфорд в половината на домакините и бърза контраатака на словаците.

Последва натиск на „трите лъва” и Ерик Дайър (37) успя да изравни още преди почивката, засичайки центриране на Рашфорд от корнер.

След почивката Маркъс Рашфорд се реваншира за грешката си от самото начало, вкарвайки за пълния обрат в мача след асистенция на Джордан Хендерсън. До края на мача футболистите на Гарет Саутгейт имаха повече шансове за нов гол, но така и не направиха успеха си по-убедителен.

С тази победа Англия събра 20 точки и се откъсна на 5 пред Словакия, а до края на квалификациите остават само два кръг. Това означава, че „трите лъва” ще се класират за Мондиал 2018 в Русия, ако спечелят дори само точка в последните си два мача.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​