ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Англия обърна и срази Италия с 3:1 на "Уембли" в мач от група С на квалификациите, за да се класира за Евро 2024 в Германия. Загубата за „скуадра адзура“ означава, че ще се нуждае от две задължителни победи в последните си два мача от групата, за да си осигури място на шампионата на Стария континент следващото лято.

Маркъс Рашфорд шутира от фал в 12-ата минута високо над напречната греда в аут. Три минути по-късно Джовани Ди Лоренцо бе изпуснат от Маркъс Рашфорд по десния фланг и центрира в наказателното поле на Англия, където Джанлука Скамака бе оставен непокрит и отблизо разстреля Джордан Пикфорд за 0:1. 

Пред Джанлука Скамака се откри добра възможност в 23-ата минута, когато той стреля от границата на наказателното поле встрани от десния страничен стълб на вратата. Съдията Клеман Тюрпен свири дузпа за Англия в 28-ата минута, когато Джуд Белингам навлезе на скорост в наказателното поле и бе препънат от Джовани Ди Лоренцо, а три минути по-късно Хари Кейн бе точен от бялата точка за 1:1.

Във втората минута на добавеното време на първата част пред Удоджи се откри чудесна възможност и той стреля, но Пикфорд внимаваше и спаси. 

След почивката в 51-ата минута Джуд Белингам отне топката пред наказателното поле на Италия, след което подаде на Фил Фодън, който комбинира с Калвин Филипс, който шутира над напречната греда на вратата на Донарума. Шест минути по-късно Фил Фодън подаде към Джуд Белингам, който продължи към Маркъс Рашфорд и той завърши атаката с гол, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Джанлуиджи Донарума за 2:1. 

Пред Скамака се откри възможност в 61-ата минута, но прати топката право в ръцете на Пикфорд. Две минути след това Рашфорд имаше добра възможност, но отправи неточен идат. В 68-ата минута Фил Фодън отправи много опасен диагонален удар, но Донарума внимаваше и спаси. 

В 77-ата минута Хари Кейн вкара своя втори гол в двубоя, след като се пребори първо със Скалвини, а след това и с Бастони, за да излезе сам срещу Донарума и да го преодолее за 3:1. 

В 90-ата минута Орсолини комбинира с Мойс Кийн, който стреля от дъгата на наказателното поле на Англия, но право в ръцете на Джордан Пикфорд.

С тази победа Англия си гарантира първото място в групата с 16 точки, а Италия заема трето място във временното класиране с 10 точки и се нуждае от задължителни две победи в последните два мача от групата срещу Северна Македония и Украйна.

В другата среща от тази група по същото време Украйна направи обрат и спечели с 3:1 при визитата си на Малта.

Група C
Англия – Италия 3:1
0:1 Джанлука Скамака (15), 1:1 Хари Кейн (31-дузпа), 2:1 Маркъс Рашфорд (57), 3:1 Хари Кейн (76)

Малта – Украйна 1:3
1:0 Паул Мбонг (12), 1:1 Риан Камензули (38-автогол), 1:2 Артьом Довбик (43-дузпа), 1:3 Михайло Довбик (85)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!