Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити – Юрген Клоп и Пеп Гуардиола, бяха приети за членове на Залата на славата на треньорите в английската футболна лига.

Така германецът и испанецът последваха стъпките на легенди като сър Алф Рамзи, Бил Шенкли, сър Мат Бъзби, Боб Пейсли, Браян Клъф, сър Алекс Фъргюсън, сър Боби Робсън, Арсен Венгер и др.

В момента Клоп и Гуардиола водят битка за върха на Висшата лига, а испанецът се опитва да спечели титлата за трета поредна година. Германецът от своя страна иска да триумфира за първи път като шампион на Англия, след като през тази година изведе Ливърпул до успех в Шампионската лига.

„За мен това е нещо голямо. Когато разбрах за първи път, че ще бъда приет в Залата на славата, не можех да повярвам. Вече четири години съм в Англия и се наслаждавам на всяка една секунда. Видях снимките и имената на досегашните членове. Много е впечатляващо. Не се случва често да съм изпълнен с гордост, но в момента точно това чувства. Това е нещо много специално“, заяви Клоп.

„Огромна привилегия. Вървях през коридора и гледах снимките на всички големи треньори и имена, които също са членове на Залата на славата. Това са все хора, на които дължим днешния облик на футбола. Трябва обаче да отчетем, че всички ние сме в Залата на славата благодарение на това, че сме работили с отлични футболисти. Без качествата на момчетата, ние не бихме постигнали успехите си“, обяви Гуардиола.