Футболната асоциация (ФА) на Англия обмисля да организира турне за националния отбор през 2013 година в Бразилия, за да може играчите да се аклиматизират за Световното първенство година по-късно. Това показва увереността на босовете на английския футбол, че “Трите лъва” няма да имат затруднения в квалификациите и ще се класират за Мондиал 2014 в Бразилия без проблеми.

От ФА смятат да уредят минимум 2 контроли на националния тим по време на турнето в Бразилия. Това обаче ще зависи много и от програмата на Англия в квалификациите от зона Европа за Мондиала в Бразилия, а тя се очаква да стане известна до ноември. Задачата на ФА е да осигури мач срещу домакините на Световното - Бразилия и евентуално срещу победителя в Копа Америка от тази година - Уругвай.

Междувременно стана ясно, че Англия планира контрола със световния шампион Испания до края на тази година или началото на следващата. Мачът би трябвало да се изиграе на “Уембли” в Лондон през ноември или февруари догодина.

В квалификациите от зона Европа за Световното първенство в Бразилия през 2014 година Англия се падна в Група "H" заедно с Черна гора, Украйна, Полша, Молдова, Сан Марино. /БЛИЦ