ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Екипът, с който националният отбор на Англия ще играе на Евро 2024, предизвика сериозни дискусии и предимно недоволство от страна на футболни легенди на Острова. Причината за това е модифицираният кръст на Свети Георги, поставен в задната част на яката на фланелките. Хоризонталната линия е променена и не е червена, а комбинация между виолетово и два нюанса синьо.

Американският производител „Найк“, който е доставчик на екипировката за английските национали, обяви, че вдъхновението за тези цветове е дошло от тренировъчния екип на „трите лъва“ по време на Мондиал`66. Тогава Англия печели световната титла.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

На Острова твърдят, че Футболната асоциация не възнамерява да направи забележка на производителя и да поиска поправка на цветовете. Това пък вбеси бившите вратари на „трите лъва“ Питър Шилтън и Дейвид Сиймън, както и легендарният треньор Хари Реднап.

„През живота си съм виждал много автоголове, но това е най-лошият от всички. На кого му дойде на акъла тази идея? Това е кръстът на Свети Георги. Той е червен на бял фон. Това е нещо, което трябва да се уважава, а не си правиш игриви закачки с него. Дали „Найк“ ще си позволи подобно нещо с националното знаме на друга държава? За мен това е абсолютен позор“, заяви Реднап.

„Твърдо съм против! Виждали ли сме много промени, направени само с целта да се накарат феновете да купуват новите фланелки. Сега обаче говорим за смяна на цветовете на националното знаме. На това нещо трябва да бъде сложен край още в самото му начало. За мен това е грешка“, коментира Шилтън.

„Може да е малка промяна, но е много важна. Изненадан съм, че Футболната асоциация не реагира, но тук става дума за пари и там гледат само приходната част. Това е прецедент, който не може да допуснем. Вече очаквам всякакви изненади на футболните екипи. Няма да се учудя, ако скоро видим в средата на националната фланелка да бъде поставена розова лентичка“, продължи 74-годишният легендарен вратар, който е рекордьор по изиграни мачове за националния отбор на Англия (125).

„Дали да бъде направена корекция на показания кръст? Шегувате ли се? Каква ще е следващата промяна, ако не реагираме сега? Може би ще сменят трите лъва с три котки. Това е знамето на Свети Георги. То не може да бъде променяно. Сигурен съм, че ако бяха попитали играчите, те щяха да бъдат против“, допълни Дейвид Сиймън, който има 75 мача за „трите лъва“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!