Англия разби Китай с 6:1 в последен мач за двата тима от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Австралия и Нова Зеландия.

Срещата започна отлично за британките, които осъществиха впечатляваща многоходова комбинация, за да се стигне до попадението на Русо още преди да са изтекли и пет минути. 

Те удвоиха преднината си в 25-ата след бърза атака, извела Хем очи в очи с вратарката на противника.

До края на първата част Лоурън Джеймс направи преднината на островитянките класическа, а ново попадение на Джеймс бе отменено. Тя все пак записа името си за втори път на таблото в 65-ата минута, след като малко преди това Уонг намали от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Луси Бронз на около метър пред голлинията. 

До края на двубоя нямаше никаква интрига, а англичанките продължиха да контролират изцяло събитията на терена, за да се стигне до нови две попадения благодарение на Кели и Рейчъл Дейли. 

Това бе трета поредна победа за Англия в груповата фаза на Световното първенство по футбол в Австралия и Нова Зеландия, с която те и спечелиха своята група. Футболистките на Сарина Вигман ще срещнат Нигерия на 1/8-финалите на турнира в понеделник.