Англия размаза у дома Черна гора със 7:0 и се класира за десето Европейско първенство, след като си гарантира първата позиция в група “А” на квалификациите, в която е и България. Националите ни почиваха в този кръг и паднаха с 0:1 от Парагвай в контрола. „Трите лъва“ зарадваха феновете си на „Уембли“ с още по-убедителна победа от тази срещу родните трикольори в София (6:0). В другата среща от групата Чехия надви Косово с 2:1 и също се класира за Евро 2020. Косоварите остават трети, но ще играят на плейофите заради силното си представяне в Лигата на нациите. В последния кръг, в мачове без значение, англичаните гостуват на Косово, а чехите пристигат в София.

Англичаните бяха с най-младия си отбор от 1959 г. насам - средна възраст 23 г. и 255 дни. Освен това за тях това беше юбилейна среща №1000. Те разпиляха черногорците още през първото полувреме, като с хеттрик се отличи голмайсторът Хари Кейн (18, 24, 37), а по едно попадение добавиха Алекс Окслейд-Чембърлейн (11) и Маркъс Рашфорд.

През втората част в 66-ата минута Александър Шофранац си вкара автогол, а след това Тами Ейбрахам (84) оформи крайния резултат. Три асистенции в тази среща записа Бенджамин Чилуел, а за последния гол подаде Джейдън Санчо.

Това е петият случай в тези квалификации, в които англичаните реализират поне по 5 попадения, а нещастието да отнесе цели 7 гола сега имаше вратарят на Левски Милан Миятович.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В същото време Чехия трябваше да обръща у дома Косов в крайна сметка след 2:1 се класира за Европейското. Гостите поведоха на "Доосан Арена" в Пилзен с гол на Нухиу (50). Чехите обаче реагираха блестящо и надиграха своя съперник, а головете за обрата вкараха Алекс Крал (71) и Оджей Челустка (79) с добавка. Домакините можеха да спечелят и далеч по-убедително, като техен гол бе отменен, а освен това и нацелиха две греди.

След тези резултати Англичаните финишират първи с 19 точки кръг преди края. Чехите твърдо ще останат втори, след като имат 15 точки и не може да бъдат изместени от тази си позиция. Косово е непоклатим от третото място с 11 точки, а Черна гора и България имат по 3 точки.

Нашата квалификационна група за Евро 2020