Вратарят на младежкия ни национален отбор Димитър Евтимов получи страхотно признание в Англия. Стражът, който пази на вратата на Нотингам Форест, бе определен за "Новобранец на годината в Чемпиъншип" по време на церемонията по връчването на годишните награди на футболната лига.

Евтимов обаче не успя да присъства на церемонията, тъй като е на лагер с младежкия национален отбор в Ловеч, а утре той ще излезе в контролата със Сърбия.

"Това отличие означава ужасно много за Димитър. Той се труди неуморно не само във футбола, но набляга здраво и на образованието си. Страхотно е, че той получава този приз, който е само още едно потвърждение, че се справя отлично и в двете поприща”, коментира Денис Джудсън, офицер по образованието в Нотингам, който представляваше Евтимов на церемонията.

Освен с футболните си изяви, Евтимов впечатли Англия и с обществените си дейности. Той подпомага голяма част от инициативите, които се организират в Нотингам, и поддържа местните училища.

Конкуренти на родения на 7 септември 1993 година българин бяха Дуейн Холмс от Хъдърсфийлд и Бернар Менса от Уотфорд.

Евтимов може да се похвали и с успехи в треньорското поприше. Той вече има изкаран лиценз Б и вече работи с деца в Нотингам, за да натрупа необходимия стаж и да продължи обучението си.