Дания и Англия завършиха 0:0 в мач от втория кръг във второто издание на турнира Лига на нациите – Лига, група 2. "Трите лъва" отново показаха слаба игра, както и при успеха в Исландия (1:0) преди няколко дни, когато все пак стигнах до трите точки с гол в добавеното време. Този път те нямаха същия късмет, след като в заключителните минути при удар на Хари Кейн топката бе избита от голлинията.

През първата част домакините бяха по-активният отбор и в 37-ата минута Джордан Пикфорд се намеси решително след плътен шут на Каспер Долберг. Мартин Брейтуайт също имаше добра възможност, но не намери целта.

Гостите заиграха по-добре след почивката, но едва в 70-ата минута създадоха първата реална опасност пред вратата на датчаните. Кейн засече с глава на далечната греда центриране на Трипиър, но топката премина над напречната греда. Малко след това Стърлинг нанесе и първи точен удар, но Шмайхел не бе затруднен. В 81-ата минута Ериксен пропусна от добра позиция, пращайки топката в аут. В добавеното време Англия можеше да стигне до успеха след неразчетено излизане на вратаря Шмайхел, но Йоргенсен изби на голлинията след удара на Хари Кейн.

По същото време в другия мач от тази група Белгия разби у дома Исландия с 5:1. Титуляр за гостите бе футболистът Холмар Ейолфсон, който няма никакво намерение да играе пак за Левски и дори се оправдаваше с възстановяване след операция, за да не се връща от дълго време в България. Холмберт Арон Фридьонсон (11) изведе „викинките“ напред в резултата, но след това „червените дяволи“ ги попляха. Аксел Вицел (13) изравни, а Мичи Батшуай (17) направи обрата пълен. Дрис Мертнес (50), Мичи Батшуай (69) и Доку (80) тотално довършиха исландците, които записаха втора поредна загуба.

След тези резултати Белгия е на върха в групата с 6 точки пред Англия с 4 и Дания с 1, а Исландия е на дъното без нито една спечелена точка.