Англия се справи с Кот Д`Ивоар с класическото 3:0 в контролна среща. Точни за успеха бяха Оли Уоткинс, Рахийм Стърлинг и Тайрън Мингс. Гостите играха повече от полувреме с десет души на терена, след като в 40-ата минута Серж Орие бе изгонен от игра.

"Трите лъва" бяха по-активни още от старта на двубоя, а в 30-ата минута материализираха превъзходството си. Стърлинг пусна пас успоредно на голлинията и Оли Уоткинс отблизо засече топката във вратата за 1:0.

Десет минути по-късно Кот д'Ивоар остана в намален състав. Серж Орие си изкара червен картон. Той първо бе декориран в жълто за симулация, а след това влезе в пререкание със съдията, който му извади втори картон и му посочи вратата.

Англичаните бързо се възползваха от численото си предимство и в края на първото полувреме удвоиха преднината си. Стърлинг напредна и отправи силен удар, той бе спасен от вратаря, но топката попадна в Джак Грийлиш, който отново подаде към Стърлинг, а той при втория опит не сгреши за 2:0.

В началото на втората част домакините получиха дузпа за нарушение на Фусени Кулибали, но след разглеждане с ВАР съдията промени решението си и отмени наказателния удар.

В самия край на мача Англия подпечата успеха си с трети гол. Фил Фодън центрира отлично от корнер, а Тайрън Мингс се извиси и с глава оформи крайното 3:0.