Англия очаквано разби аутсайдера Сан Марино с 5:0 в първия си мач от квалификационната група „I“ за Световното първенство през 2022 година в Катар.

Селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт реши да даде почивка на някои от звездите на тима. От резервната скамейка мача изгледа хаХари Кейн, Хари Магуайър и Люк Шоу, а головете за успеха реализираха Джеймс Уард-Проус (14), Доминик Калвърт-Люин (21, 53), Рахим Стърлинг (31) и Оли Уоткинс (83).

По същото време Унгария и Полша спретнаха зрелище в Будапеща за 3:3 в друга среща от групата. „Маджарите“ поведоха комфортно с голове на Роланд Салай (6) и Адам Салай (52), но в рамките на по-малко от 120 секунди гостите изравниха. Точни бяха Кшищоф Пйонтек (60) и Камил Йожвяк (61). Вили Орбан (78) направи резултата 3:2 за Унгария, но „дружина полска“ се добра до ремито с гола на звездата си Роберт Левандовски (83). Домакините завършиха мача в намален състав, след като Фиола бе изгонен в добавеното време с втори жълт и червен картон.

В третия двубой от групата Албания спечели минимално с 1:0 при визитата си срещу Андора след гол на Ермир Леняни (41). Срещата бе ръководена от българска съдийска бригада, начело с Волен Чинков. След успеха си албанците се настаниха на втора позиция преди домакинството си срещу лидера Англия в неделя от 19:00 часа българско време.