Англия постигна втора победа на Европейското първенство за младежи до 21 години, което се провежда в Румъния и Грузия, и си гарантира участие във втората фаза. Англичаните стигнаха до успех с 2:0 над Израел благодарение на головете на крилото на Нюкасъл Антъни Гордън в 15-ата минута и на Емил Смит-Роу от Арсенал в 68-ата.

Англичаните си гарантират и първото място, което им отрежда за съперник на четвъртфинала завършилия на 2-о място в група А. Така с 6 точки те оглавиха група С. На 2-о място с 3 е Чехия, която днес направи невероятен мач и успя да прекърши Германия с 2:1 благодарение на гола на защитника Мартин Витик две минути преди края на редовното време. Вацлав Сейк от Спарта (Прага) откри в 33-ата минута. Въпреки че германците изпълняваха ъглов удар, Васил Кушей пое изританата топка и с бърза контраатака я пусна към противниковата врата. Прецизното му подаване намери нахлуващия на скорост Сейк и той а прати в мрежата. В 39-ата минута можеше да стане 2:0, когато Матей Валента се опита да вкара топката във вратата след центриране на Карабец, но бутането му с гърди не беше в очертанията на вратата. В 70-ата минута Германия изравни с мощния удар с левия крак на Анджело Стилер, но три минути преди края на срещата Мартин Витик засече топката след центриране на резервата Матей Юрасек от корнер.

Германия и Израел имат по 1 точка, но успех на чехите над израелския състав в последния кръг им гарантира продължаване напред.

В група D три отбора се наредиха с по 3 точки преди да се изиграе четвъртата среща в потока между Норвегия и Франция. В ранната среща днес Италия победи Швейцария с 3:2, след като вкара три гола за едно полувреме. Победно се оказа попадението на левия защитник на Емполи Фабиано Паризи в добавеното време на първата част, което е и негово първо на международната сцена.

Швейцария и Италия имат по 3 точки от една победа и една загуба, а Франция също има три, но по-късно днес ще изиграе втората си среща със скандинавците.