Болките в коляното на Уейн Рууни не спират и даже се увеличават, което изправи на нокти Англия. До старта на световното първенство в ЮАР остават по-малко от три месеца, а голмайсторът на Манчестър Юнайтед е основният ас в националния тим. Рууни играе от доста време с възпалени връзки, а коляното му отича сериозно. Преди всеки двубой той излиза на терена благодарение на обезболяващи инжекции, но когато тяхното въздействие спре, болките били ужасяващи.

Лекарите непрекъснато следят състоянието му и тази седмица нападателят ще пропусне всички тежки тренировки на отбора, защото травмата се влошава.
Първоначално проблемът се появи преди финала за “Карлинг Къп” с Астън Вила и тогава Рууни остана резерва. Само 30 минути след началото на мача обаче се наложи той да влезе в игра.

Юнайтед не може да си позволи да даде повече почивка на звездата си, което допълнително тревожи Англия и Фабио Капело. Италианският селекционер на англичаните бил сериозно притеснен заради здравословните проблеми на най-важния му футболист.