ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Фамилия Глейзър ще се откаже от намерението да продаде Манчестър Юнайтед, обяви „Дейли Мейл“. От американското семейство от няколко месеца провеждат своеобразно наддаване за „червените дяволи“, в което в крайна сметка останаха британският милиардер сър Джим Ратклиф и катарският банкер шейх Джасим.

Нито една от офертите обаче не се доближава до 10 милиарда паунда, каквато е цената, търсена от настоящите собственици на клуба от "Олд Трафорд".

„Семейство Глейзър са дебелокожи и няма никакъв шанс да бъдат повлияни от очакваната негативна реакция на феновете след тяхното решение да не продават Манчестър Юнайтед“, обяви източник на изданието, приближен до американската фамилия.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Шейх Джасим имаше намерение да купи пълния пакет от акции на футболния клуб, докато Джим Ратклиф планираше да остави миноритарен дял на Глейзър.

Източници, близки до процеса с наддаването, твърдят, че двамата кандидати за придобиване на Юнайтед са останали разочаровани от поведението на американското семейство, въпреки че неколкократно имаше сигнали, че сделката е пред финализиране.

Според запознати, фамилия Глейзър не се е отказала окончателно от намерението да продаде Манчестър Юнайтед. Просто процесът ще бъде отложен за 2025 г. с надеждата, че това може да привлече повече кандидати и в условията на засилена конкуренция цената да се повиши. За това може да допринесе и очакването повишение на приходите от телевизионни права.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!