Часове преди мърсисайдското дерби с Ливърпул за ФА Къп Евертън е на път да се лиши от важен играч. Английският национал Рос Баркли е в Лондон, за да премине медицински прегледи.

По-конкретно 24-годишният халф е в базата на Челси. При успешно преминаване на тестовете, „сините“ ще платят трансферна сума от 15 милиона паунда на „карамелите“.

Баркли отказа да премине на „Стамфорд Бридж“ в последния ден от летния трансферен прозорец, но преговорите между двата клуба бяха подновени след 1 януари.

Евертън със сигурност ще продаде футболиста, тъй като офанзивният полузащитник отказа да продължи договора си с клуба. Настоящият му контракт изтича в края на сезона и след това той става свободен агент.

Рос Баркли не е играл за „карамелите“ през този сезон заради операция на бедрото след контузия, получена по време на тренировка.

Вчера мениджърът на Евертън Сам Алардайс призна, че клубът се е примирил, че ще се раздели с халфа. Ако трансферът в Челси стане факт, Рос Баркли ще напусне „Гудисън Парк“ след 13 години при „карамелите“.

Той започва да тренира за клуба през 2005 година, когато е 11-годишен. Дебютира за първия отбор през 2011 година. До момента Баркли има 150 мача за Евертън във Висшата лига, като в тях е вкарал 21 гола.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА