Английският национален вратар Фрейзър Фостър премина в Тотнъм от Саутхемптън със свободен трансфер, обяви официалният сайт на „шпорите“.

34-годишният ветеран има 134 мача във Висшата лига, като сред тях е записал 42 срещи без допуснат гол. Фостър има шест мача за националния отбор на Англия, като дебютира през 2013 г. Последната му повиквателна за „трите лъва“ беше на 22 март. Вратарят беше част от английската селекция за Мондиал 2014 и за Евро 2018.

Фрейзър Фостър започва кариерата си в Нюкасъл, а след това е даван под наем в Стокпорт, Бристъл Роувърс и Норич. През 2010 г. е преотстъпен за един сезон на Селтик, но след това шотландският гранд го задържа за постоянно. С „детелините“ става трикратен шампион и двукратен носител на купата на страната.

През 2014 г. става играч на Саутхемптън, а две години по-късно печели наградата за Играч на месец февруари. През сезон 2016/17 изиграва ключова роля за достигането на „светците“ до финала за Купата на Лигата (загубен с 2:3 от Манчестър Юнайтед). През 2019/20 се завръща за един сезон под наем в Селтик, където печели требъл.