Ливърпул е близо до трансфер на английския национал и нападател на Саутхемптън Рики Ламбърт срещу близо 4 милиона паунда, информира „Би Би Си“.
 
Според информацията мърсисайдци се надяват, че 32-годишният футболист ще мине медицински прегледи в събота, след което с националния отбор ще замине на подготвителен лагер в Маями преди Мондиал 2014.
 
Ламбърт, който е роден в Мърсисайд, изрази намерение да напусне „Сейнт Мерис“ през това лято. През януари Саутхемптън отхвърли оферта от Уест Хям за нападателя, но сега ще опита да вземе пари за английския национал.
 
„Светците“ са отклонили първоначалната оферта на Ливърпул, но преговорите продължават. Интерес към Рики Ламбърт има и от други клубове, но желанието на играча е да играе за „червените“.
 
Като юноша в продължение на 4 години Ламбърт играе в школата на Ливърпул и все още е фен на отбора, въпреки че на 15-годишна възраст е освободен.
 
„Червените“ правят опити да вземат още двама играчи на Саутхемптън – 26-годишния английски халф Адам Лалана и 24-годишния хърватски защитник Деян Ловрен. „Светците“ вече отхвърлиха една оферта за Лалана, както и предложението на Манчестър Юнайтед за левия бек Люк Шоу.