Английският национал Бен Фостър се превърна в герой, доказвайки че съвременните футболисти не мислят само за себе си и за пари. 36-годишният вратар на Уотфорд спаси възрастен фен, който седял в канавката до натоварено шосе в събота вечерта.

Оказало се, че човекът е на 80 години има начална форма на деменция. Той решил да върви пеша около 20 км, за да се прибере у дома, тъй като имал проблеми с колата.

Това се е случило преди десетина дни, след домакинското нулево равенство на Уотфорд срещу Кристъл Палас на 7 декември. За постъпката на Фостър се разбра от публикация в социалните мрежи от роднина на възрастния човек.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Бащата на мой роднина е запален фен на Уотфорд. От 60 години има сезонен билет. Той е на 80 години. Има начална форма на деменция и скоро ще трябва да спре да ходи на мачове. Когато излязъл от стадиона, открил, че колата му не може да запали. Паднал акумулатор. Не е ясно защо е решил да върви повече от 20 км по натоварено шосе, за да се прибере.

Паднал е в канавката от умора. Спряла една кола да му помогне. Вътре бил Бен Фостър със своята съпруга и с баща си. Първоначално го подминали, но след това се върнали, тъй като решили, че не е редно възрастен човек да ходи в тъмното край натоварено шосе. Почистили го, качили го в колата. Дори му предложили да прекара Коледа с тях, ако ще бъде сам на празника“, разказа потребител на име Дион Ангъс в „Туитър“.