Английският национал Дани Роуз се оплака от постоянен тормоз на расова основа от страна на британските полицаи. 30-годишният защитник на Тотнъм призна, че редовно е спиран по пътищата на Острова и подлаган на разпити.

„Омръзна ми! Всеки път едно и също! Постоянно ме питат: Колата крадена ли е? Откъде взехте колата? Къде отивате? Можете ли да докажете, че сте купили автомобила?. Това продължава от момента, в който навърших 18 години“, коментира Роуз.

Футболистът обяви, че подобно отношение среща и в моментите, когато ползва обществения транспорт. Особено, когато се вози в първа класа във влака.

„При качване във влага постоянно разни униформени ме спират, искат билета ми и ме питат дали знам, че това е първа класа. Към пътниците със светъл цвят на кожата не съм видял подобно отношение“, допълва бранителят на „шпорите“.

„Винаги, когато се оплаквам, получавам отговор: „Трябва да свикнеш!“. Предал съм се, тъй като разбрах, че просто манталитета на някои хора ги тласка към расизъм“, признава Дани Роуз.

Английският национал беше жертва на расистки обиди по време на европейската квалификация между „трите лъва“ и Черна гора на 25 март 2019 г, завършила с победа с 5:1 за островитяните. През 2012 г., като младежки национал, той срещна подобно отношение и мач срещу Сърбия. Както е известно, през миналата есен квалификацията за Евро 2020 между България и Англия беше прекратена два пъти заради расистки обиди към тъмнокожите англичани.