Челси и Нюкасъл завършиха при резултат 1:1 в мач от летните серии на Висшата лига в САЩ. Двубоят се игра на стадион „Мерцедес-Бенц“ в Атланта (щат Джорджия). Публиката на трибуните приветства парагвайския халф на „свраките“ Мигел Алмирон, който през 2017 и 2018 г. игра за местния тим Атланта Юнайтед.

Челси имаше превес на терена в началото на мача и заслужено откри резултата. Хубаво подаване на Ян Маатсен стигна до бързия Джаксън, който не остави никакви шансове на Мартин Дубравка. В средата на полувремето Чезаре Казадей можеше да вкара втори гол за Челси, но ударът му излезе в аут.

Нюкасъл постепенно изравни играта и стигна до гол в добавеното време на първата част. Алмирон навлезе в наказателното поле след пас на Антони Гордън и технично насочи топката в далечния ъгъл на вратата за 1:1.

На почивката английският национал Ник Поуп замени Дубравка на вратата на „свраките“ и на три пъти спаси отбора си. Той отрази удари на Кристофър Нкунку, Конър Галахаър и Бен Чилуел.

Челси продължава американското си турне и на 30 юли от 21:45 часа българско време играе срещу Фулъм, а на 3 август предстои контрола с Борусия (Дортмунд). На 28 юли Нюкасъл излиза срещу Брайтън в последната си проверка в САЩ. След това „свраките“ се прибират в Европа за мачове срещу Фиорентина и Виляреал.