Шампионът Манчестър Сити, градският му съперник Манчестър Сити, лондонските Челси и Арсенал, както и Ливърпул ще наддават през лятото за германския национал и халф на Байерн Тони Кроос. Във връзка с този интерес вече е замесено и името на друг германски национал и звезда на Шалке 04 Юлиан Дракслер, който вече се спряга за заместник на Кроос при баварците.

Според „Дейли Мейл” всички английски грандове да готови да инвестират около 30 милиона евро за привличането на Кроос. Манчестър Юнайтед дори предложи тези 30 милиона евро в последния ден от зимния трансферен прозорец, но 24-годишният полузащитник сам не пожела да напусне Байерн, обосновавайки се с желанието си да спечели Шампионската лига с баварците за втора поредна година.

Договорът на Кроос с Байерн е до лятото на 2015 година, а до този момент преговорите между халфа и клуба за удължаване са в застой. Английските грандове обаче се надяват двете страни да се разминат по въпроса със заплатата на футболиста, който засега не отстъпва от 9 милиона евро на сезон.

Според английските медии трансферът на звездата на Шалке 04 Юлиан Дракслер в Арсенал пък е пропаднал, тъй като от Байерн вече имат планове за 20-годишния халф и искат да го привлекат за заместник на Кроос.