Шефът на английския футбол Роджър Бърдън напусна поста си. Босът изтъкна като причина за оттеглянето си, че повече не вярва на членовете на Изпълкома на ФИФА след провала на Англия в борбата за домакинство на световното първенство през 2018 година.

"Трудно е да приемем, че гласуването е било обективно. Ние споделяхме първото място след техническата оценка на четирите кандидатури от страна на ФИФА. Бяхме на върха след независимите оценки на комерсиалните програми и кандидатурата ни беше определяна като най-добра. Не мога да разбера как получихме само два вота", коментира Бърдън.

"Хареса ми времето, в коети изпълнявах длъжността на председател на ФА и получих невероятна подкрепа от колегите си във футбола", продължи босът.

"Кандидатствах за позицията на председател, но разбрах, че много важна част от тази роля е да си в постоянна връзка с ФИФА - нашето глобално ръководно тяло. Аз обаче не съм готов да работя с хора, на които нямам доверие, затова се оттеглям", каза още Бърдън, който беше назначен през май, когато предишният шеф Лорд Трийсмън напусна след скандал, в който обвини съперниците Русия и Испания, че се опитват да купуват съдии. /БЛИЦ