Английският футбол ще почете 25-ата годишнина от трагедията на „Хилзбъро“ по време на мачовете, които ще се играят между 11 и 14 април. Двубоите от Висшата лига, Футболната лига, Конференциите и ФА Къп ще започнат със седемминутно закъснение в знак на уважение към жертвите от трагедията.
 
Трагедията на „Хилзбъро“ се случва в 15:06 часа английско време на 15 април 1989 г. 96 привърженици на Ливърпул намират смъртта си на стадиона на Шефилд Уензди, където на неутрален терен се играе полуфинален мач за ФА Къп между „червените“ и Нотингам Форест.
 
Много преди началото на мача в 15:00 часа хиляди фенове на мърсисайдци се струпват пред вратите на стадиона, а повечето от тях са без билети. Полицаите започват да се страхуват, да не стане сбиване или някой от тълпата да бъде стъпкан и отварят врата към трибуните.
 
Това причинява мощно нахлуване на феновете на Ливърпул, като тези от първите редици не успяват да удържат на натиска отзад и мнозина от тях са притиснати до оградата на сектора и умират от задушаване. 96 загинали, последният от тях починал след 4-годишно състояние на кома. Най-младата жертва е 10-годишният Джон-Пол Гилхуули – братовчед на капитана на Ливърпул Стивън Джерард.
 
Мачовете, които ще се играят на 12 април (събота) от 17:07 часа българско време ще бъдат предшествани от едноминутно мълчание. На 13 април (неделя) Ливърпул приема Манчестър Сити в спор за титлата. Двубоят ще започне от 15:37 часа българско време и се очаква на „Анфилд“ да властва специална атмосфера.

ПРОГРАМАТА, КЛАСИРАНЕТО И СТАСТИКА ОТ МИНАЛИТЕ СЕЗОНИ НА ВИСШАТА ЛИГА - ТУK