Тиери Анри е много щастлив, че се завръща в Арсенал и отново ще играе за клуба, в който преживя най-радостните си мигове в кариерата.

"Много се радвам, че отново съм тук", заяви Анри при представянето си на "Емирейтс".

"Когато става дума за Арсенал, сърцето ми винаги ще си казва думата. Нямаше как да откажа. Още като научих за плановете, бях съгласен. Не се връщам, за да бъда герой или да доказвам нещо. Идвам просто, за да помогна. Хората трябва да разберат това нещо", продължи 34-годишният французин.

"Маруан и Жервиньо заминават за Купата на Африка, така че бях помолен да запълня дупката. Това е договор за наем и през повечето време ще бъда на пейката. Ако мога да стигна до пейката, това е достатъчно. Босът (б.р. - Арсен Венгер) вече има отбор, който се справя добре. Аз ще бъда само част от състава. Искам да кажа нещо и на феновете на Ню Йорк Ред Булс. Бях заявил, че повече няма да се връщам да играя в Европа. Но когато стане дума за Арсенал, за мен е трудно да откажа. Не идвам тук за целия сезон. Ще се върна в САЩ и се надявам да спечеля титлата в МСЛ с Ред Булс. Надявам се всички да спечелят от ситуацията, като помогна на Арсенал и се върна в САЩ в добра форма", каза още Анри.