Тиери Анри препоръча на нападателя на Ливърпул Рахим Стърлинг да премине в Арсенал, където бившият френски национал изживя най-успешните моменти от кариерата си. 20-годишният футболист не иска да подписва нов договор с мърсисайдци и най-вероятно ще напусне „Анфийлд” през лятото, но все още не е ясно в каква посока.

"Рахим е лондончанин и всички знаем, че Арсенал го иска. Може да се разтълкува от думите на Арсен Венгер във вторник. Със сигурност обаче всички знаем, че Стърлинг получава лоши съвети, защото не можеш да излезеш пред пресата и да говориш за договора си. Трябва да уважаваш феновете и клуба в който играеш", сподели Анри пред "Дейли Меил".

"Когато бях млад имах проблеми с Монако и Мадрид, защото имаше момчета, които ми пускаха слухове в главата и това ми се отразяваше. Трябва да си мъж и да кажеш на тези хора, че рушат кариерата ти. Рахим иначе е страхотен млад играч и аз ще бъда повече от щастлив да го видя в Арсенал", допълни французинът, спомняйки си периода, в който е бил футболист на Монако и е бил желан от Реал (Мадрид).