Четвъртфиналът от Шампионската лига между Арсенал и Барселона тази вечер ще бъде по-специален за Тиери Анри. Нападателят се завръща на “Емирейтс” и определя предстоящия мач като “емоционален”. 

“Съдбата ми се подигра. Преди жребия казах, че не искам да играя срещу Арсенал. Сега обаче трябва да се взема в ръце и да дам най-доброто, на което съм способен. Да се завърна на “Емирейтс” ще бъде тежко, особено в четвъртфинал от Шампионската лига”, каза французина.

Той игра за “топчиите” в периода 1997-2007 година, като отбеляза 174 гола в 254 мача и стана два пъти шампион. Наскоро бе избран за най-добрия играч в историята на отбора от феновете.

“След като преминах в Барселона, съм идвал в Англия само веднъж. Гледах Арсенал преди три месеца срещу Блекбърн. Сега се връщам пак, но този път хората ще реагират по различен начин. Имам специална връзка с феновете, които винаги ме подкрепяха. Оставам фен на Арсенал и винаги ще бъда такъв. Бъдете сигурни, че когато отборът играе съм пред телевизора”, добави Анри./БЛИЦ