Легендата Тиери Анри призова обществеността във Франция да спре с нападките по адрес на Златан Ибрахимович. Капитанът на ПСЖ си навлече гнева на нацията заради изказване, в което обяви страната за "ла*няна". Впоследствие той разясни какво е имал в предвид и поднесе своето извинение. Но то не бе прието като цяло. 

"Златан е изключителен човек. Той е невероятно добър и сме се смеели много заедно. Хората във Франция наистина трябва да са наясно какво искат. Първо се оплакваха от липсата на големи звезди в Лига 1. Сега имат такъв от ранга на Ибрахимович и пак са недоволни...

Това е невероятен футболист, наистина специален, който вече е оставил отпечатъка си във футболната история. Където и да е играл, винаги е ставал шампион. Разбира се, Златан може да бъде и доста темпераментен. Казва това, което мисли. Никога не съм се притеснявал да изслушам мнението му. Няма много играчи с неговия характер.

Ако бъде наказан за коментара си след загубата на ПСЖ от Бордо, така да бъде. Това е животът. Но хората във Франция трябва да му се наслаждават, докато играе пред тях", коментира Анри.