Антон Фърдинанд няма намерение да стисне ръката на Джон Тери или Ашли Коул преди мача на КПР срещу Челси в събота, въпреки че се очакват допълнителни дискусии за решаване на ситуацията. Висшата лига държи на традиционното ръкостискане да се провежда преди мачовете, дори и да има проблеми между страните.
 
Очаква се атмосферата на “Лофтъс Роуд” да не бъде добронамерена към Джон Тери, който при предишното си посещение на стадиона имаше вербален сблъсък с Антон Фърдинанд. След това футболистът на КПР се оплака, че е обиден на расова основа от Тери. Наскоро английският национал беше обявен за невинен по случая от съда в Уестминстър. По време на делото Ашли Коул свидетелства в полза на Тери.
 
Въпреки това Джон Тери е разследван по случая от Футболната асоциация. Той ще се яви на лично изслушване, което ще се проведе на 24 септември. Днес Фърдинанд ще се срещне с адвокатите на КПР преди да вземе окончателното си решение за действията на мача в събота. За момента той няма намерение да стисне ръката си с тези на двамата играчи на Челси.
 
Братът на Антон – Рио Фърдинанд, също се оказа замесен в скандала. След решението на съда, в свой коментар в “Туитър”, той нарече Ашли Коул – шоколадов сладолед. Заради това защитникът на Манчестър Юнайтед беше глобен с 45 000 паунда. Впоследствие Рио Фърдинанд изтри поста.
 
За момента е под съмнение участието на Джон Тери и Ашли Коул в предстоящия в събота мач с КПР. Във вторник двамата пропуснаха равенството 1:1 на Англия срещу Украйна в световна квалификация заради контузии. Вчера обаче участваха в лека тренировка на Челси.