Анжи (Махачкала) победи норвежкия Тромсьо с 1:0 в мач от група К на Лига Европа. Единственото попадение заби Никита Бурмистров в 19-ата минута.

Анжи прекъсна черна серия от четири поредни мача в Европа без отбелязан гол и без победа в евротурнирите от 5 мача (2 равенства и 3 загуби). Те бяха един от четирите отбора, които още не са вкарали гол в груповата фаза на Лига Европа през този сезон. Другите са Легия (Варшава), АПОЕЛ (Никозия) и Зулте Варегем.

Тромсьо загуби последните си 5 гостувания в Европа, като в тези мачове не отбеляза гол. Разположен в Арктическия кръг, Тромсьо е най-северният град с отбор в Лига Европа през този сезон. Най-южният е Тел Авив. Разстоянието между двата града е 4299 км.

Шахтьор и АЗ Алкмаар пък завършиха 1:1 в мач от група L.  Андрей Финонченко откри за домакините още в 11-ата минута, но исландецът Йохан Гудмунсон изравни в 26-ата. Шахтьор (Караганда) няма загуба в последните си 8 домакински мача в Европа (5 победи и 3 равенства). АЗ Алкмаар спечели последните си две гостувания в евротурнирите. Холандският тим няма загуба в груповата фаза до момента. Караганда е най-източният град, имал представител в груповата фаза на евротурнирите.