С голове в последния четвърт час на мача лидерът в руското първенство Анжи стигна до победата с 2:0 над Динамо в среща от 11-ия кръг.

Юрий Жирков в 76-ата минута откри резултата на "Арена Химки" в Химки, след като с двойно подаване с Мехди Карсела-Гонсалес излезе на стрелкова позиция отляво. Десетина по-късно звездата на Анжи Самуел Ето'о се възползва от пас на Карсела-Гонзалес след контраатака по лявото крило - 2:0.

След попадението мачът беше за кратко прекъснат. Феновете на Динамо започнаха да замерят с каквото намерят вратаря на гостите Владимир Габулов.

Двата тима пък завършиха срещата в намален състав. Още в 9-ата минута милионерите от Махачкала заиграха с 10 човека. Добре познатият у нас с изявите си за ЦСКА Жоао Карлос направи фаул като последен и беше изгонен. В 52-ата пък Гордън Шилденфелд спря с ръка топката пред Самуел Ето'о, който щеше да се окаже сам срещу вратаря и също напусна терена.

С победата Анжи вече има 26 точки на върха от 11 мача. Динамо е точно над чертата на 13-ата позиция с 9 точки след 3 победи и осем загуби. Московчани, ЦСКА и Рубин са единствените тимове в шампионата без равенство до този момент.