Анжи (Махачкала) завърши 1:1 при гостуването си на Ростов в среща от 27-ия кръг на руската Премиер лига и е на крачка от това да изпадне на теория. Отборът от Махачкала остана на последното 16-о място в класирането и изостава на цели 8 точки от 14-ата позиция, която се заема от Том (Томск), а до края на сезона остават три кръга. Ростов е на осмо място с 36 точки и мисли за предстоящия финал за Купата на Русия, в който ще срещне Краснодар.

Домакините бяха по-активни до почивката и поведоха в 22-ата минута, когато Артьом Дзюба реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Гаджиев срещу Арсений Логашов. Това беше гол номер 16 за преотстъпения от Спартак (Москва) нападател и той се изравни с Хълк и Сейду Думбия на върха в голмайсторската листа.

След почивката в 60-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Александър Гацкан. Анжи се възползва от числения превес и изравни в 80-ата минута чрез резервата Динияр Билялетдинов. Малко след това в игра за Ростов влезе бившият футболист на Ливърпул Флоран-Синама Понгол, който остана на терена само 3 минути, след което бе изгонен за грубо нарушение срещу Гиа Григалава. Дори с 9 футболисти на терена Ростов успя да удържи равенството и се стигна до подялба на точките.

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 27 КРЪГ
От 25 април (петък)
Криля советов – Амкар 2:2
Урал – Том 0:0
Зенит – Волга 2:0
 
На 26 април (събота):
Краснодар – Локомотив (Москва) 1:3

На 27 април (неделя):
ЦСКА (Москва) – Рубин 2:1
Ростов – Анжи 1:1

ПРЕДСТОЯЩИ
На 27 април (неделя): Терек – Динамо (Москва)
На 28 април (понеделник):
Спартак (Москва) – Кубан
 
КЛАСИРАНЕ: 1.Зенит 59, 2.Локомотив (Москва) 58, 3.ЦСКА (Москва) 55, 4.Динамо (Москва) 46, 5.Спартак (Москва) 44 и др.