Старши треньорът на носителя на Купата на Холандия Твенте Мишел Прюдом няма да води тима през следващия сезон в Ередивизи.

Според холандския вестник "De Telegraaf" белгийският наставник ще приеме доста примамлива оферта от един от водещите тимове в Саудитска Арабия Ал-Шабаб. Очаква се Прюдом да подпише договор за 2 години с арабския тим.

Актуалният договор на белгиеца с тима от Енсхеде бе до лятото на 2013 година. Затова като обезщетение отборът на българския национален вратар Николай Михайлов ще получи от арабския клуб сумата от 1,2 милиона евро.

Мишел Прюдом наследи миналото лято бившия британския селекционер Стив Макларън и спечели с Твенте Суперкупата на Холандия в началото на сезона и купата на страната в края на кампанията.

Все още няма яснота кой ще замени Прьодом начело на Твенте, но според първите спекулации вече се споменават имената на бившия наставник на тима Стив Макларън, бившия старши тренмьор на АЗ Алкмаар Гертян Вербеек, Михаел Скибе, който за последно води Айнтрахт (Франкфурт) и Ко Адриансе, който в момента работи в Катар. /БЛИЦ