ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

УЕФА може да покани два клуба от Саудитска Арабия в Шампионската лига, съобщава calciomercato.it. Това е възможно да се случи от сезон 2024/25, когато в най-силния клубен турнир в Европа ще настъпят сериозни промени. Саудитските отбори може да бъдат допуснати с уайлд кард, като в случая ще бъде последван примера от турнирите по тенис.

Причината за това е фактът, че през последните месеци в Саудитска Арабия бяха привлечени сериозна част от звездите на европейския футбол, а общата сума на отделените пари за тези трансфери надхвърли вече един милиард евро. Най-гръмките сред тях са на носителите на „Златната топка“ Кристиано Роналдо и Карим Бензема. Заради това вероятно именно техните клубове – Ал Насър и Ал Итихад, ще получат специалните покани от УЕФА. Така европейските фенове отново ще могат да гледат звездите, предпочели големите пари на арабите.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

От 2024 г. форматът на Шампионската лига се променя и отборите ще се състезават в общо група от 36 отбора. Всеки отбор ще проведе в първия етап мачове срещу осем съперника (четири домакински срещи и четири гостувания). Класирането ще е общо и според постигнатите резултати първите осем отбора ще продължат директно за елиминационната фаза. Отборите, заели местата от 9-о до 24-то, ще преминат през плейофи, за да излъчат останалите участници в елиминациите.

Заради включването на два отбора от Саудитска Арабия УЕФА може да промени първоначалните си планове за Шампионската лига и отборите в общата група от 36 да бъдат увеличени до 38. Друг вариант предвижда арабските клубове да бъдат включени в бройката от 36 тима, но това може да породи съпротива от европейските грандове, тъй като някои от тях ще бъдат лишени да играят в Шампионската лига.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!