Новото попълнение на Барселона Арда Туран сподели, че е сбъднал мечтата си с преминаването от Атлетико (Мадрид) при каталунците. Турският национал бе привлечен за 34 милиона евро плюс още 7 милиона евро, които могат да бъдат дадени на предишния му клуб като бонус за добро представяне.

"Това е невероятно. Винаги съм мечтал да играя за Барса. Когато разбрах за възможността да премина в любимия ми отбор, другите предложения вече не ме интересуваха. Дори не можех да спя от вълнение, преди трансферът да стане факт", сподели Арда пред „Ел Мундо Депортиво”.

"Луис Енрике ми позвъни и ме поздрави. Това много ме зарадва. За мен ще е огромна чест да играя заедно с Меси, Суарес, Неймар и Иниеста. Меси е най-добрият футболист в света, а Иниеста е моят идол", допълни халфът.

Туран трябва да пристигне в Барселона в четвъртък за медицински прегледи, а тогава се очаква да се срещне и с треньора Луис Енрике. От Барса все още мислят как да постъпят с Туран, тъй като няма да могат да го използват до януари 2016. вариантите са да бъде пратен под наем или да остане и само да тренира с тима.