Английската полиция обяви, че петима души са арестувани заради безредиците в Лондон заради вчерашния мач от Лига Европа между Арсенал и Кьолн. „Артилеристите“ спечелиха с 3:1, а мачът започна с един час закъснение.

Причината за забавянето беше поведението на феновете на германския тим и съображения за сигурност. „Козлите“ се завърнаха в евротурнирите за първи път от 20 години и близо 20 000 от тях пристигнаха в Лондон за мача, въпреки че от Арсенал бяха отпуснали само 2900 билета.

Част от останалите се бяха сдобили с места по други сектори на стадиона. УЕФА обяви, че ще започне разследване заради безредиците и причините, довели до това фенове на Кьолн да се сдобият с пропуски в секторите за привърженици на домакините.

Немците окупираха центъра на Лондон и участваха в редица сбивания. Хората без билети се опитаха да пробият охраната и да влязат на стадиона. Влезлите на трибуните на „Емирейтс“ пък почти веднага заформиха меле със стюардите.

За да бъдат спрени се наложи влизането на полицаи с предпазни униформи и кучета. Едва след спирането на напрежението в сектора за гости беше даден сигнал, че мачът може да започне.

„Когато видях кадрите от случващото се около стадиона и на трибуните, помислих, че този мач никога няма да започне. Не знам как германските фенове се бяха сдобили с места при нашите фенове“, призна Арсен Венгер.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА - ТУК!