Футболният национал на Босна и Херцеговина Огниен Враниеш е бил принуден да прекара нощта в бежански лагер в Белгия, след като е бил задържан на летището в Шарлероа. 29-годишният защитник на Андерлехт се връщал от родината си, когато не бил допуснат да мине през паспортната проверка.

Участникът на Мондиал 2014 кацнал в Белгия в понеделник след обяд в 5:35 часа, но тук започнали проблемите му. Той първо бил разпитан от властите, а след това транспортиран до бежански лагер, където прекарал нощта с най-съмнителните лица, търсещи убежище в страната.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Причината за проблемите са в бившия хазяин на Враниеш. Преди няколко месеца Андерлехт прекратява договор за наем на футболиста. Собственикът на имота обаче подал жалба пред органите за промяна на статута на футболиста на белгийския гранд. Затова и защитникът не бил допуснат свободно на територията на страната.

Едва на сутринта във вторник всичко около основанието на босненеца да пребивава в Белгия било изяснено. Той бил освободен от лагера и се прибрал в Брюксел.

Това не е първият скандал с Огниен Враниеш на белгийска територия. Заради постоянните проблеми с него от Андерлехт го отстраниха от тренировките на първия отбор още през януари, въпреки че през лятото на 2018 година платиха за него 3 милиона евро на АЕК.

Заради трудния си характер бранителят е нежелан и в националния отбор на Босна и Херцеговина. Селекционерът Роберт Просинечки отказва да му праща повиквателни.