Директорът на службата за връзки с обществеността на руския Ростов Денис Щанко е бил арестуван при опит за корупция в кабинета на инспектор на местната служба на пътна полиция. Задържането е станало на 15 януари.

Щанко опитал с подкуп да си върне шофьорската книжка, която била отнета в навечерието на 2019 година, когато бил спрян от патрулна кола заради шофиране с превишена скорост и навлизане в насрещното движение. При съставянето на наказателния акт 23-годишният директор на Ростов обвинил полицаите в некомпетентност и незаконни действия.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Това не е първото нарушение на правилата за движение по пътищата на Денис Щанко. Преди това той имал 19 други случая, в които му е бил писан акт. След празниците директорът във футболния клуб опитал по незаконен начин да си върне шофьорската книжка. Той посетил кабинетът на полицейския служител, който подготвял документите му за съда и опитал да го подкупи с пари.

За негово съжаление, униформеният служител не само отказал случая на корупция, но Денис Щанко се оказал арестуван при опит за даване на подкуп. В момента следствените органи подготвят стартирането на дело. Ако вината му се докаже пред съда, директорът на Ростов може да се озове в затвора за осем години.