Футболистът Антоан Камилери беше арестуван след мач и изведен от стадиона с белезници, след като нападна и нокаутира помощник-съдията. Още днес се очаква той да бъде изправен пред съда, обяви TVM.

Камилери играе за четвъртодивизионния малтийски Санат Лайънс. Инцидентът е станал по време на мача срещу Орати Юс и то в самия край на двубоя.

Съдията Масимо Аксиса обясни какво се е случило. В 90-ата минута Камилери получава червен картон за груб фаул и напуска терена без проблеми. В същото време контузен играч получава медицинска помощ и изгоненият футболист на Санат използва момента, за да влезе в конфликт със съдията и неговия асистент Андреа Павия заради ситуация, случила се десет минути по-рано.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Антоан Камилери опитал да изтръгне картоните от ръцете на арбитъра и пробвал да го удари, но бил спрян от останалите играчи. Когато всички мислели, че ситуацията се е успокоила, футболистът нападнал страничния съдия и два пъти го ударил в лицето. Лайнсменът се сринал на земята, държейки се за главата, а играчът на Санат Лайънс продължил да го налага.

Аксиса свидетелства, че Камилери продължил да обида реферите и през прозореца на съдийската стая. Това наложило намесата на полицията, която арестувала футболиста и го отвела в районното управление.