ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Израелският нападател на Анталияспор Сагив Йехезкел е арестуван за публично подбуждане към враждебност, съобщи министърът на правосъдието на Турция Йълмаз Тунч.

Вчера 28-годишният футболист вкара изравнителния гол за тима си при равенството 1:1 с Трабзонспор от 20 кръг на турската Суперлига.

Йехезкел отпразнува попадението си с жест, при който показа лявата си китка. Там имаше превръзка, на която беше написал „100 дни. 7.10“, а имаше нарисувана и Звездата на Давид – националният символ на Израел. По този начин нападателят отбеляза изминаването на сто дни от внезапното нападение на бойци на „Хамас“ на територията на Израел на 7 октомври 2023 г.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След края на мача ръководството на Анталияспор прекрати договора на Сагив Йехезкел. Снимката с неговата радост след гола беше изтрита от клубните профили в социалните мрежи, тъй като противоречи на клубните и националните ценности в страната. Впоследствие стана ясно, че властите в Турция са се заелш със случая, а израелският футболист е арестуван.

„Прокуратурата в Анталия започна процес за „публично подбуждане към враждебност“ поради безотговорните действия на Йехезкел в подкрепа на кланетата, извършени от Израел в ивицата Газа“, написа министърът на отбраната Йълмаз Тунч в своя публикация в социалната мрежа „Х“.

Министърът добавя, че решението да се даде приоритет на националните ценности пред спортните постижения подчертава значението, което Турция отдава на зачитането на принципите на страната.