Бока Хуниорс отпадна от осминафиналите в Копа Либертадорес след поражение с изпълнение на дузпи от Атлетико (Минейро), а двата отбора ще бъдат наказани заради невъздържани прояви по време и след двубоя.

На стадион "Минейрао" в Бело Оризонте срещата завърши 0:0, а Атлетико продължава напред след 3:1 при 11-метровите удари.

Първата среща в Буенос Айрес преди седмица също завърши без голове, а попадение на Бока в 63-ата минута на реванша беше отменено заради засада след намесата на видео асистент рефера.

Ядосаните аржентинци нападнаха домакините, нанесоха удари на няколко души и се опитаха да влязат в съблекалнята им. В резултат на мелето полицията привика за разпити 8 души от делегацията на Бока. Петима от тях са футболисти, двама са ръководители на клуба, а последният е член на треньорския екип. 

След главните действащи лица в боя е бившият футболист на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо, сега в Бока Хуниорс, който на някои снимки и видеа се вижда да държи пожарогасител. Той е и сред призованите в полицията. В същото време негови съотборници хвърлят различни предмети и нанасят удари.