ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Преди много години, на 25 януари 1985 година, Диего Марадона организира благотворителен мач заради едногодишно момченце, което се нужда от операция. Това е италианецът Лука Куарто, който днес е жив благодарение на аржентинската топ легенда.

Само че медиите на Апенините напомниха за него по неприятен повод. Лука е бил арестуван в Римини за продажба на кокаин. От дома му са отнети 50 грама кокаин и 5000 евро в брой, които е спечелил от пласирането на дрогата.  Предстои дело, насрочено за 24 октомври. Дотогава Лука ще стои под домашен арест.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В Италия припомнят как Марадона решава да подаде ръка на  малкото момченце, без да го познава. Той чува, че Лука е болен и трябва спешна операция. Диего организира през 1985 година прословутия мач в калта, игран на малко игрище в Ачера край Неапол. Аржентинецът поема всички разходи, след като клубът му Наполи не проявява интерес към инициативата. 10 000 зрители идват, за да гледат футболното шоу.

Благодарение на Марадона са събрани около 20 млн. лири, достатъчни за операцията на Лука.

„Марадона ми е като баща“, казва Куарто по телевизията преди няколко години. Той се запознава с Диего в телевизионно шоу точно преди 20 години.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК