ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Арестуваният за уреждане на мачове футболист Алмир Гегич даде скандални показания пред полицията. Сърбинът бе заловен, след като бе издирван повече от година. Гегич се предаде сам, а полицията разпространи видео от пристигането му на летището в Милано "Малпенза".

След това сърбинът бе откаран в ареста в Кремона. Прокуратурата в Кремона продължава да разследва уредени мачове в италианският футбол. Повече от 50 души са арестувани, а други 100 все още са разследвани като част от акция "Последно залагане" в страната. През седмицата пък се появи информация, че властите в Италия са обвинили и бившия президент на Беласица Костадин Хаджииванов, известен като Коце Маца. Твърденията са, че все още не е ясно къде е бившият председател на Общинския съвет на Петрич, който е разследван и във Финландия.


"Уреждането на мачове в Италия не е никаква тайна, това се прави вече 20 години. Никого не сме карали да прави, каквото и да е насила. Играчите сами идваха при нас и ни предлагаха да уредят мачовете си. Това не е някакво чудо, знаейки какво е състоянието на Серия “Б”, каза още Гегич, който според информациите е получил 400 000 евро, за да уреди мач между Лацио и Лече през 2011 година.

Сърбинът призна, че първоначално сам е организирал уреждането на мачовете, но с времето се е свързал с македонеца Кристиян Илиевски, който също е свързван със страната ни. Гегич вече обяви, че ще съдейства на властите и добави, че ще каже кои са били уредените двубои.

Смята се, че Алмир е свръзката между италианските футболисти и букмейкърската мафия, базирана в Азия. В своята кариера Гегич е играл за Виченца в периода 1998-2000 година, а се е подвизавал още в турски клубове. За последно той е бил футболист на швейцарския Киасо, където играе в периода 2007-11 година.