Легендарният селекционер на Италия Ариго Саки, който води националния отбор на страната на Световното в САЩ през 1994 година, сподели спомените си от първенството. Италия победи на финала с 2:1 България, но на финала отстъпи срещу Бразилия и завърши на второ място.

"През 1994-а стигнахме до финала и не можехме да ходим. Полуфиналът бе в сряда и до събота така и не проведох тренировка с момчетата. Лекарите ми казаха, че заради условията и температурите на играчите не са им останали мускули", разкри Саки.

"Сещам се нещо любопитно. По-рано бях в САЩ във връзка с подготовката, климата и пр. Осъзнахме, че голямата пещ е на Изток и че е по-добре да се играе на Западното крайбрежие. Свързахме се с шефа на Италианската федерация Антонио Матарезе и му казахме, че предпочитаме да играем в американския Запад. Тогава обаче ни бе заявено от премиера Андреоти, че италианските емигранти са на Изток.

Той дори ни каза да си представим заглавията в пресата, че Италия е изоставила своите хора в Америка.

Отидохме на Източния бряг, но се получи така, че на стадиона в Ню Йорк имаше 10 хиляди италианци срещу 60 хиляди ирландци. Италианците бяха изкупили билетите, това е вярно, но след това ги бяха продали", казва още легендарният треньор.