Родният клуб на легендата Диего Марадона Архентинос Хуниорс спечели първа шампионска титла на Аржентина от 25 години насам, след като финишира първи в първенството Клаусура. Архентинос победи у дома Уракан с 2:1 като гост в последния 19 кръг на шампионата, а домакините завършиха срещата с девет души.

Запалянковците на Уракан не издържаха на гледката Архентинос да празнува титлата си на техния стадион и опитаха да нахлуят на терена, но бяха спрени от полицията и на трибуните се разигра здраво меле. В 23-ата минута полузащитникът Хуан Мерсиер откри резултата, а в 77-ата минута Факундо Кориа добави още едно попадение след контраатака, тръгнала от защитниците на Архентинос.

Алан Санчес вкара страхотно попадение за домакините две минути преди последния съдийски сигнал, когато Уракан вече беше с девет футболисти на терена. В 66-ата минута капитанът Паоло Голц бе отстранен, а в 83-ата към него се присъедини и Пабло Йерес. Старши треньорът на Архентинос Хуниорс Клаудио Борхи, който беше съотборник на Диего Марадона в шампионския отбор от Мондиал'86, спечели третата си титла с клуба.

Преследвачите от Естудиантес се надяваха на грешна стъпка на Архентинос при визитата на Уракан, но и те трябваше да спечелят мача си срещу Колон. С хеттрик на топнападателя Клаудио Босели те биха с 4:1 и завършиха 2-и с 40 точки, с 1 по-малко от новите първенци. Ядосани от развоя на резултата на другата важна за титлата среща, феновете на Естудиантес започнаха да хвърлят камъни и други предмети по терена в последните минути.

Грандовете Ривър Плейт и Бока Хуниорс завършиха съответно на 13-о и на 16-о място. От елитната дивизия на страната изпадат отборите на Чакарита Хуниорс и Атлетико Тукуман. Техните места заемат съставите на Олимпо и Килмес./БЛИЦ