Италианският рефер Никола Рицоли ще ръководи четвъртфиналния реванш на Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Байерн в сряда. Баварците спечелиха първата среща в Мюнхен през миналата седмица с 2:1.

Рицоли е съдия в Серия “А” от 2002 г., а от 2007 г. е с международна категория. През август 2007 г. ръководи първата си среща от квалификациите на Шампионската лига, а само година по-късно вече свири в груповата фаза на турнира. За сравнение на друг елитен италиански съдия – Роберто Розети, му трябват три години, за да пробие в ШЛ.

Италианецът, който по професия е архитект, е в елитната група съдии на УЕФА от 2009 г. Това означава, че той има право да ръководи топмачове в системата на европейската футболна централа, предимно в Шампионската лига.

През този сезон Рицоли вече бе съдия на един мач на Манчестър Юнайтед в ШЛ. Това бе първата среща на “червените дяволи” в груповата фаза, когато на 15 септември 2009 г. се наложиха с 1:0 като гост на Бешикташ с гол на Пол Скоулс. В кариерата си на международен рефер той не е ръководил други срещи на Юнайтед и никога не е свирил мач на Байерн./БЛИЦ