Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели в интервю за “Екип”, че е бил изкушен да поеме Реал (Мадрид), но е останал начело на “топчиите” заради спокойствието, с което работи. 

”Реал е клубът нас моето детство. Когато бях малък гледах тези мъже с бели фланелки и бях привлечен от тях. Имах оферта обаче не исках да разочаровам младите момчета в отбора ми. Помислих кое е най-важното нещо в работата ми и осъзнах, че го имам в Арсенал – свободата. Можех да имам по-големи успехи в Реал, но имам хубав живот в Лондон. На моята възраст парите не са най-важни”, споделя французинът.

За възможността да работи някога в Реал споделя: “Само ако работата е подчинена на моята философия, всичко трябва да се реорганизира. Бих привлякъл Кака и Роналдо, но не ми харесва това, че клубът разчита само на купени футболисти. Традицията на Реал не е такава, трябва да тръгнат по пътя на Барселона”.

В интервюто той разкрива повече неща за футболната си философия и начинът на работа с младите футболисти: “Аз съм строител, а не откривател. Когато направихме “Емирейтс” се запитах как може да станем най-добрият отбор и разбрах, че това е възможно само като създадем отбор от млади момчета и постепенно ги научим да играят на високо ниво”.

Венгер е мениджърът водил най-дълго Арсенал в историята на клуба. Споделя, че мечтае да спечели Шампионската лига. “Не мечтая да бъда вечен. Когато един треньор работи дълго в даден клуб, трябва да остави отпечатъка си. Това исках да постигна. Сега искам Шампионската лига, това ще бъде страхотен резултат от работата ми”, казва още мениджърът./БЛИЦ